De gode mennesker…

De gode Mennesker.

Jeg er egentlig ikke til store fester. Slet ikke, når det gælder fejring af mig selv. Men da jeg rundede det smukke 30-års hjørne, bestemte jeg mig for at lave en lille fejring. Jeg inviterede alle de kvinder i min familie og omgangskreds, som på daværende tidspunkt var en del af mit liv. Det endte med at blive en anseelig flok.
I løbet af aftenen – vel lige omtrent efter desserten, men førend de blå tænder indtraf, sagde min mor noget, jeg ofte har tænkt på siden:

“Rikke, hvordan kan det være, at du altid har kunnet omgive dig med sådan nogle fantastisk skønne mennesker?” Det ved jeg da ikke, replicerede jeg. Det er vel bare sådan et tilfælde.

Men i de efterfølgende år, har jeg ofte tænkt på min mors udsagn – og på den manglende selvindsigt, der lå i mit svar.
For nej! Jeg tror ikke på at det er et tilfælde. For ja, jeg havde -og har stadig mange fantastiske, uselviske mennesker i min omgangskreds. Mennesker som gør mig bedre. De udfylder en rigtig vigtig rolle i mit liv, for de spejler på mange måder det, jeg selv sender ud i verden – og det jeg selv stiller af krav til min egen væren.

Jeg er et af den slags mennesker, der trækker folk til. Jeg er hende i bussen, der ALTID har haft de skæve eksistenser sidende på sædet ved siden af. Og selvom jeg i perioder har gjort mig VIRKELIG umage for at se utilnærmelig ud, ja så trængte det ligesom ikke ud – pigen med downs eller den fortabte stakkel satte sig altid – som i ALTID ved siden af mig. Og så er jeg sådan et væsen, der ikke kan holde stand ret længe. Utilnærmeligheden visnede og samtalen blev åbnet.
Måske netop derfor har jeg også udviklet en evne til at rydde ud i de mennesker, der ikke gør godt i mit liv. PÅ den side er jeg blevet HÅRD. Som i virkelig konsekvent! Jeg vil simpelthen ikke bruge mit dyrebare liv på mennesker, der dræner mig og min familie. Herut med dem! De må finde et andet individ at igle på.
Samtidig er jeg i de senere år, blevet langt mere bevidst om, hvad jeg besidder af styrker i min udstråling og min evne til at kommunikere. Jeg er et troværdigt menneske. Et ordentligt menneske, som får folk til at føle sig trygge og hørte. Og dette er nok den magiske kombo, der gør, at jeg tiltrækker de gode mennesker i min verden.

Så kære mor, hvis du læser med, vil jeg gerne have lov til at revidere mit svar.
Jeg gør selv en indsats for, at bringe de gode mennesker ind i mit liv og beholde dem.
For det er dem, der gør os gode, der gør det hele værd!

Så kære læser: Gør du mennesker gode?

Please follow and like us:

Leave a Reply