Er du GOD nok…

... overfor dig selv?

Det var dog et underligt spørgsmål at stille her ud i det åbne?
Men ER du? Altså; god nok ved dig selv?

Tja, hvis nogen havde stillet mig dette spørgsmål for bare få måneder siden, havde jeg nok virret undrende med hovedet.
Ja da, ville jeg nok ha svaret, alt imens jeg tonsede derudaf, med en lille bitte nagende stemme siddende, som de der klisterkugler, som man ALTID har siddende på tøjet, når man har været ude og kravle i udkanten af et eller andet have krat. Bitte små, men fandens irriterende!

Hvis jeg så tonsede endnu mere afsted, kunne jeg være heldig at overdøve den nagende klister-stemme.
For den sagde vist nok:
NEJ DU ER SGU DA EJ!!! Du er overhovedet ikke god ved DIG! Du er god ved andre. Dit job. Dine venner. Dine forpligtigelser. Jovist!
Men du er IKKE god ved dig.

Jeg har vist aldrig rigtig forstået, det der med egenOMSORG. Sikke en gang langhåret navlepilleri.
Men nu tror jeg, at jeg er ved at forstå.
Det blev sat på spidsen af en temmelig insisterende mindfulness instruktør, som bad mig om at sætte ord på, hvilke egenskaber mine allernærmeste veninder og jeg besad i vores relation til hinanden.
Den var nem nok - ordene flød i en lind strøm, alt imens jeg havde et billede af min allernærmeste veninde for mit indre: opmuntrende, omsorgsfuld, heppende, støttende, hjertelig, forstående, altid klar med skulderklap og hjertelige kram og aldrig krævende omkring mit bidrag til venskabet.

Så kom den svære del: Kan du være ligesådan overfor dig selv!!! spurgte instruktøren.
GISP.
Stilheden var LARMENDE!

Og ved I hvad?
Jeg    blev    så    flov!

Hvordan pokker kan man rende rundt i SYVOGTREDIVE år, uden at nære den samme omsorg overfor sig selv, som man med den største selvfølgelighed nærer overfor andre mennesker. Det giver ligesom ikke mening, vel?!

Jeg sank lidt sammen i stolen og netop i dét sekund, blev jeg bevidst om det faktum;
At det her måtte være den sidste dag i mit syvogtredive år lange liv, hvor min egenomsorg skulle forbigås.
SIDSTE DAG!

Det er en ret ny måde at tænke om sig selv på, jovist. Og det kræver øvelse.
Men øvelse er godt.
Og I skal vide; det var den SIDSTE dag, hvor jeg ikke var god ved mig selv!

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *