Luksusnedslag i hverdagen

Jeg har en last. Eller dvs. dem har jeg sådan set MANGE af. Men den jeg nu vil indvie dig i, er sådan en lidt luksus-, ego-, mig-i-fokus ting.

Jeg elsker at ta min bærbare under armen og dimse ud i verden.
Finde en cafe, der inviterer til ro og tanketid. Bestille en kop kaffe…
Og så sidder jeg ellers bare…

En luksus som er MEGET sjælden, når man knokler som stuepædagog. Ikke bare 30 timer om ugen , men nærmere 45-50 timer – i hovedet altså.
De der såkaldte luksusnedslag i hverdagen bliver færre og færre. Pludselig er de væk. Sparret væk i en hverdag af høj-logistisk manøvre ind imellem fire børn, mand, hund, hus, kat, forældremøder, intranet og diverse ekstra møder i arbejdsregi.
SÅ sker det. Pludselig synes man slet ikke, at man FORTJENER sådan en stund. (I hvert fald ikke før man har ordnet alt det andet + vasketøj og rengøring.)

Stop! Vent!
Stop lige.

Vi prøver lige én gang til…

At vende tilbage til de små luksusnedslag i hverdagen er blevet én af mine små strategier i forhold til at vende stressen ryggen. Og det kræver, overraskende nok, en del tankevirksomhed at finde den gode følelse frem igen. Hvad er det egentlig, der gør MIG glad. Altså væk med alle ‘skal’, ‘kunne’ og ‘burde’ -tankerne. Men blot vende sig indad og blive bevidst om, hvad der gør godt. Og dernæst tillade sig selv at nyde det.
-og de sidstnævnte er faktisk ikke så nemt endda.
NYD det! (jamen, må jeg gerne det? Altså bare sidde med mig selv og min kop kaffe?)
Og JA – det må du faktisk gerne.

Jeg forundres endnu en gang over, hvor svært det kan være at være rigtig god ved sig selv. Jeg har skrevet om det før lige her, men tillader mig at dvæle lidt ved det faktum, at det at ændre sit selvbillede er en langsommelig proces, hvor man gang på gang falder tilbage til: alle vanerne, rutinerne og ikke mindst automatpiloten, der snart skal fortælle, hvad du burde gøre, i stedet for at sidde her og pille navle.

Selvomsorg, mine damer og herre, let it be the Glory!
Lad os indføre flere LUKSUSNEDSLAG i hverdagen!

Og må jeg mon høre, hvad dit luksusnedslag, består af?

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Karin

  23. oktober 2017 at 23:42

  Hejsa. Mit luksusnedslag er efter endt oprydning osv om morgenen, at sætte mig med morgenmaden efterfulgt af en halv times læsning. Når jeg som socialpædagog primært arbejder om aftenen, hvor alle andre sidder hjemme og slapper i deres sofaer, så er det egen omsorg at give mig selv sofatid, selv om det er lyst og klokken er 9 om formiddagen. Men man får tit en fornemmelse af at man skal lave noget for det er jo højlys dag og så kan man da ikke bare sidde i sofaen.

 2. Rikkerojkjaer

  30. oktober 2017 at 17:46

  Hvor er det dejligt at høre, at du har fundet og GIVET dig selv små stunder af luksusnedslag. Og du har ret: når der arbejdes på skæve tider af døgnet, må der indtages andre stunder til dét, der lader energien op igen.
  Tusind tak fordi du deler dine erfaringer herinde.
  Rigtig dejlig aften til dig!
  Rikke

Leave a Reply