130 dage

Jeg føler mig hverken købt eller solgt. Hverken syg eller rask (nok). Hverken til nytte eller last.

 

 

Der er gået ca. 130 dage siden jeg blev sygemeldt. ET HUNDREDE OG TREDIVE DAGE. Et efterår. En jul. Et nyt år. En 8 års fødselsdag. En januar.

Hvad jeg har erfaret omkring mg selv og min egen hjerne og krop i disse forgange måneder er ikke så lidt. Men nu er det ved, at være NU.
Jeg har ligget ned. Jeg har trukket stikket. Jeg har passet på mig selv. Jeg er helet. Jeg heler.

Men i disse dage er jeg på vej ind i noget nyt. Jeg er på vej ind i det rum, hvor både krop og hjerne begynder at hige efter retning. Jeg har behov for at stå op – og skabe værdi for mig selv, men i lige så høj grad for mennesker omkring mig. Jeg er pt ved at blive trukket rundt i beskæftigelsesmanegen, hvor jeg skal ud og øve mig i at gå på arbejde. Men jeg har hele tiden en følelse af, at det ikke helt er det, jeg skal. Både og. Jeg har været udenfor Familien Danmarksræset i så mange dage, og det skal jeg selvfølgelig øve mig i at hoppe med på igen, men jeg har en eller anden ide om, at det ikke er den mest rentable investering for mig.

Jeg føler mig hverken købt eller solgt. Hverken syg eller rask (nok). Hverken til nytte eller last.
På mange måder føler jeg mig fuldtidsbeskæftiget ved at holde vores familie kørende herhjemme. Og jeg sætter såmænd en dyd i at være så nærværende og til stede, som mine børn har behov for.

Men der begynder at snige sig en følelse af tomrum ind, som nogle dage transmogriffer sig om til en ensomhed eller afsondrethed fra den verden alle andre ser ud til at have styrtende travlt med. Mange har planer, dagsordner og arbejdsliv, som virker helt grotesk intimiderende på det stille livs vilkår. Dét liv, hvor man faktisk godt må bruge lang tid på morgenkaffen. Det liv, hvor tiden med hinanden er vigtigere end telefonens uafbrudte ringen. Det liv, hvor en god samtale med et nærtstående menneske flytter på ens perspektiver og fastgroede antagelser. Dét liv, hvor det rent faktisk gør en forskel, om jeg møder op og er mig, med de resurser, jeg har.

Måske er dette bare endnu en fase i sygdomsudviklingen (eller AFviklingen), som jeg er ved at erfare på egen krop. If so: er det helt givet den mest slidsomme, jeg endnu har været i. Måske skal jeg gøre en eller anden erfaring af dette. Og det kan jeg i sagens natur endnu ikke kloge mig på.
Hvem ved om jeg – om endnu 130 dage, kan vende mig om og kigge tilbage på denne tid, som den mest lærerige? Jeg ved det ikke.

Bliv i det! Accepter det! Tillad det! Lyder rådene. Men jeg tror, det er noget andet jeg skal.

Jeg tror, jeg skal videre.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply